48 12
發新話題

想換相機..........

回復 24# SWLaw 的帖子

你仲後生又咁健碩 ~~ 點同喎 !!

回復 25# 米曹 的帖子

數碼攝影發展到而家,只要有部勁電腦加好心機,
一張手機相跟一部1D或者D4影,我敢講,95%人分唔出 !!!

引用:
原帖由 SWLaw 於 2014-4-28 Mon 23:25 發表

無錯相機只係工具,點去影同係咪用心去影,係作者手上,更好相機只係令張相錦上添花已然,最緊要都係適合自己用,要唔要一定upgrade就真係好睇你自己需求喇!
阻礙經濟發展,舊年相機銷售全部下跌呀,仲唔換機支持下,就黎無得玩架啦 !!

引用:
原帖由 SWLaw 於 2014-4-28 Mon 23:55 發表

米曹兄,攞獎有時都要靠d運氣嘅,要張相啱晒d評審口味,少d運氣都攞唔到架,技術就真係得4成咋!
假既 ... 又唔見我有獎攞 !!

引用:
原帖由 老中青 於 2014-4-29 Tue 11:31 發表
上星期剛剛入了呢部二手的;二手價真係平到你唔信,五舊半成交,約是新機機價的三成。上手機主兩月前在百xx買的,可能部機唔合他的心水掛!
無錯,唔介意執二攤,好多時都執到荀野 ..

SAM師傅~我今日終於買左啦.........
5T同NEX6都冇ONLY BODY買~
最後買左5T 雙KIT~~當多支長鏡去旅行用都好~
人間多少愛 迎浮生千重變
跟有情人做快樂事 別問是劫是緣

引用:
原帖由 sam 於 2014-4-30 Wed 18:35 發表

無錯,唔介意執二攤,好多時都執到荀野 ..
呢0的消耗品,用三、兩年就會自動收皮;都係慳0的好。

回復 36# 5204ever 的帖子

弓起弓起,用左幾日,感覺點呀 ??

回復 37# 老中青 的帖子

所以唔使追得太新,勞神又傷財 ~~

回復 31# sam 的帖子

唉.....影得一時得一時囉!到無氣無力時,咪收機囉!
Nikon - I'm Lovin' it
D5 / D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

引用:
原帖由 sam 於 2014-4-30 Wed 18:32 發表

阻礙經濟發展,舊年相機銷售全部下跌呀,仲唔換機支持下,就黎無得玩架啦 !!
有錢咪可以幫下個經濟,無就慳得就慳架喇!
D5 / D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

引用:
原帖由 sam 於 2014-4-30 Wed 18:33 發表

假既 ... 又唔見我有獎攞 !!
你低調遮........唔可以話你無得攞,係唔去攞啫!

引用:
原帖由 5204ever 於 2014-4-30 Wed 23:13 發表
SAM師傅~我今日終於買左啦.........
5T同NEX6都冇ONLY BODY買~
最後買左5T 雙KIT~~當多支長鏡去旅行用都好~
記得影多d靚相貼上來!分享下呀............

5T雙 Kit,夠用有突囉,好好享受啦!
Canon user,Hi-Fi,攝影,旅遊發燒友

引用:
原帖由 sam 於 2014-5-7 Wed 19:24 發表
弓起弓起,用左幾日,感覺點呀 ??
還是覺得舊機的操控感較好~可能用熟左~
兒家較左DRO自動HI5~
長開O既感覺有D怪~好似你較岩左係咁影~佢執完又同你見O既5同.......感覺好怪.........
有時又好似幫你整光左........
同埋好似得1個自訂按鈕~冇之前咁方便~
BTW~比較喜歡之前支手動鏡頭~18-55MM好用過支電動16-50MM

引用:
原帖由 SWLaw 於 2014-5-7 Wed 23:52 發表

記得影多d靚相貼上來!分享下呀............
好,,等我執下先........影完未得閒執.........

引用:
原帖由 米曹 於 2014-5-8 Thu 00:07 發表
5T雙 Kit,夠用有突囉,好好享受啦!
夠呀~如果可以我想要支18-1XX MM O既好過兒家雙KIT~
支55-200 我帶左去旅行都冇用過...........
帶出街好重..........

買架 PANASONIC LUMIX FZ200 呀 .... 我幫人買了 11 部.

唔重, LEICA 鏡, 2.8光圈全程至 600mm.

個個用緊都話好 (我們不是尊業). 只係 HK$ 2,9xx 樓下.

48 12
發新話題