發新話題

一位好友離開 - 叮噹(訃聞已出)rev.

一位好友離開 - 叮噹(訃聞已出)rev.

剛收到一個壞消息,我地一位會員叮噹,因病去逝,在此只可向佢家人講句節哀順變,有關佢新後事詳情,收到後再告知!

Ka-Sing Down (叮噹)
http://www.photo100fun.com/space.php?action=viewpro&uid=456
各位朋友,
鄧嘉聲已於星期五晚上安詳離開我們了,各位有心。
我們家人正處理有關的事情,待一切安排好後,再通知大家。
鄧府泣告

D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

可惜!願他一路好走。
年初時和他在珠江酒家進餐的情景,仿似昨日,真是人生無常!

回復 2# 放假一條龍 的帖子

可算是與他的最後晚餐........

D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

驚聞噩耗, 至今未知原因,

只願一路好走,安息
以欣賞及感恩的態度,去感悟生命中的祝福

一路好走,RIP
人間多少愛 迎浮生千重變
跟有情人做快樂事 別問是劫是緣

Rest in peace....
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

RIP,阿兔告訴我時有如晴天霹靂,brother:一路好走

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

我上來了

我最後一次同佢食飯都唔記得幾時
但同過佢同龜去土瓜灣打邊爐
又去過東頭村一齊影相
佢仲去過QUARRY BAY同我食LUNCH
我去完非洲後佢義不容辭地幫我執左成20+張相
仲讚我D動物相靚

跟住我先放上黎
響FB度佢仲話叫我自己執, 又叫我買腳, 靚鏡
都係傾下閒偈
最後一次WHATSAPP佢係6月4日, 我問佢接唔接JOB
佢話NO, THANKS, 因為太急, 跟住我就搵左九哥
然後搞一大輪同事就自己搞掂

到丁丁話返我知D相放響邊時, 我又太忙冇回佢, 只答左I'M SUPER BUSY
日期係6月13日
估唔到幾日就咁, 都唔知講咩好, 只可以講好難過

我諗如果我話結婚, 搬屋, 佢一定會幫我影相架
我連澎湖D相都冇比佢睇, 約飯局又等佢唔切
所以真係要珍惜所有, 及時行樂
我學dororo
嘈乜春...或者叫人食紙...

引用:
原帖由 santichai 於 2013-6-24 Mon 01:41 發表
我最後一次同佢食飯都唔記得幾時
但同過佢同龜去土瓜灣打邊爐
又去過東頭村一齊影相
佢仲去過QUARRY BAY同我食LUNCH
我去完非洲後佢義不容辭地幫我執左成20+張相
仲讚我D動物相靚

跟住我先放上黎
響FB度佢仲 ...
放心,你結婚我同你扎機,對我沒信心就還有好多大c可以support。
9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

RIP !

天妒英才 ......... 地球上又少一位年輕才俊 ~~~
朋友一路好走,在另一個世界繼續您的理想 ....  

R.I.P.

RIP。

RIP
☆ 開心分享 < ^__^ > 快樂欣賞 ☆

RIP

叮噹家人發出的訃聞

Ka-Sing Down
49分鐘前發佈轉自手機
我細佬-鄧嘉聲不幸於6月21日離世,終年40歲,喪禮之安排如下:7月8日(星期一)紅磡萬國殯儀館304室守夜;翌日7月9日(星期二)上午11時進行大殮儀式,儀式完畢後,靈柩隨即移送鑽石山火葬場火化。各界好友對嘉聲的愛護及關心,家人一再向大家說聲:「有心」!謹此懇辭花圈。倘大家仍有查詢,請至電93044854與我聯絡。嘉聲的大哥-鄧嘉雄

如果各位有心想去拜祭,可相約一齊上去

日期 : 8/7
時間 : 7:30pm
地點 : 紅磡火車站

1./
2./
3./

我同龜都會去

6點放工坐車過黎
應該冇咁早到
7點比較穩陣
我學dororo

回復 18# santichai 的帖子

7:30 pm

請留意修改版

星期一晚七點半,睇吓得唔得閒先?羅師父,在火車站邊忽等呀?星期日晚覆你去唔去。

回復 21# 老中青 的帖子

紅磡火車中旅等你啦!

好, 7點半中旅

明晚見
我學dororo

引用:
原帖由 SWLaw 於 2013-7-5 Fri 17:38 發表
紅磡火車中旅等你啦!
明晚見啦!羅師父。

回復 24# 老中青 的帖子

好的!明晚見!

新來的,客氣話不多說了,見諒。。。

各位,今晚見。

發新話題