發新話題

麵包機

麵包機

好多教會朋友,同事及其他友好都相繼用了麵包機 。。。。個個都讚不絕口。

終於在網上做一次大搜查,買了一部給媽媽,一部自已用 。。。

給媽媽的是 K 牌,自已用了 P 牌的水貨。發覺真是一分錢,一分貨

遲一點上相 。。。

這個自己用。。。

附件

2013-5-23 Thu 14:00

超多功能 。。。

奇怪 “行貨” 只得 13 個功能。“水貨” 就有 30 個 。。。
價錢差唔多一樣 。。。

附件

2013-5-23 Thu 14:01

其中一個成品 。。。

因只是玩了兩次,重有好多技巧上可改善的地方 。。。

附件

2013-5-23 Thu 14:03

仲要識點樣搓麵粉喎.....

D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

今日下午再做超軟包。

改用了 日本麵粉 同 加了少許 麵包改良劑。
後果 大大大大大 改善之前的毛病。麵包比之前 鬆,軟 ﹣﹣﹣好像海棉包,口感非常好 !

引用:
原帖由 SWLaw 於 2013-5-23 Thu 18:45 發表

仲要識點樣搓麵粉喎.....

哈哈,係不用的。除非你玩最後那幾個項目。
其他只要有一個磅,一個量匙,一個量杯及材料。一次過放晒入去,架機會自動搓粉,發酵。。。最後焗埋

點樣整"烘鬆餅"

什麼來的?

引用:
原帖由 alfcat 於 2013-5-24 Fri 10:38 發表
什麼來的?

引用:
原帖由 alfcat 於 2013-5-23 Thu 14:01 發表
超多功能 。。。

奇怪 “行貨” 只得 13 個功能。“水貨” 就有 30 個 。。。
價錢差唔多一樣 。。。
犀利啊!一定要水貨啦!

引用:
原帖由 程如天 於 2013-5-24 Fri 09:38 PM 發表

犀利啊!一定要水貨啦!
水貨要加錢買多隻220V to 110V 火牛變壓
天地有序,萬物有情!

引用:
原帖由 BBK 於 2013-5-27 Mon 13:35 發表

水貨要加錢買多隻220V to 110V 火牛變壓
可能機內有個制一撥就220V>

我屋企已前開牧場,所以養了幾隻 “大” 牛牛

經過數天的測試,包恬麵包,蛋糕 。。。這部東西真是超好用 。。。做出來的東西我俾過不下十多人食,個個都有讚無彈 。。。。

絕對極力推薦

貓sir,
日本水貨?點解咁多中文字?

哈哈,MADOX 兄你同我都估錯了 。。。

水貨是水貨,但是 “台灣” 的水貨。機是大陸做的,但在台灣出售,所以全部都是繁體字,唔使驚唔識用。
唔係講少,這部機我現時用了 4 ﹣ 5 做麵包,蛋糕程式,真係非常好用。它的說明書非常詳細 。。。

引用:
原帖由 alfcat 於 2013-5-30 Thu 18:16 發表
哈哈,MADOX 兄你同我都估錯了 。。。

水貨是水貨,但是 “台灣” 的水貨。機是大陸做的,但在台灣出售,所以全部都是繁體字,唔使驚唔識用。
唔係講少,這部機我現時用了 4 ﹣ 5 做麵包,蛋糕程式,真係非常好用 ...
ic...

發新話題