發新話題

Diana

Diana

前幾天重遊童年舊住區,想不到小學時,在荷里活道 "文具玩具店"買的"半玩具",再現普仁街的專門店,但價錢(尤其是Kit)和沖曬費就...........,但都心痕想買番套 !
http://asia.shop.lomography.com/ ... eras/diana-f-camera

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

是否和這些的一樣?  早前經過某間舖貪得意影了張,原來是專門店來。

对呀 !你有興趣買一套嗎 ?

引用:
原帖由 thomasfw 於 2012-9-24 Mon 20:19 發表
对呀 !你有興趣買一套嗎 ?
我唔識得用喎! 貴唔貴架?

引用:
原帖由 放假一條龍 於 2012-9-24 Mon 20:36 發表

我唔識得用喎! 貴唔貴架?
全套要HK$ 1,980.00,我忘了五年班(196X年)在文具舖的價(机身+閃光燈),約20多元(那時視為兒童玩具),沒有盒,用"吸索包裝",我幾經辛苦,才夠有錢買 !(那時可做童工)
有時間試找回當年的Contact Print !
其實簡單易用,但我覺得,自已沖曬,樂趣多些 !!

嘩 !一千九百八十大元,價錢不便直啊!  但是它要佔地方擺放才是最大難題。現時在儲錢買鏡頭,這個Diana祗好遲些才考慮取她過門了

今年"25对"的人,才會對此机有感情 !

哈,這堳雃h廿幾對的啊

這東西是LOMO中的潮物~還有沙甸魚型LOMO相機,,LOMO SPINNER 360.........ETC
人間多少愛 迎浮生千重變
跟有情人做快樂事 別問是劫是緣

仲有一種貴價D O既係LCA+

籃籃咁熟識,你今年幾多對?

引用:
原帖由 放假一條龍 於 2012-9-26 Wed 18:55 發表
籃籃咁熟識,你今年幾多對?
5係啦,,只係貪玩~鍾意WINDOW SHOPPING~
凡係靚O既野,,好玩O既野,,都會望多幾眼..........
少過廿對~

發新話題