發新話題

[Fujifilm FinePix] CCD機係D80、D200、S5邊部好?

CCD機係D80、D200、S5邊部好?

請教了,感恩!

D80最平,D200其實就是S5,但是個個都選S5,是否有原因呢?願聼其詳!

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

S5 操控九流但顏色一流。
唔做死硬派,泥頭,奶頭,菜頭都玩.....

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-6-21 Thu 21:22 發表
S5 操控九流但顏色一流。
祖師爺:

同D200比如何?色贏嗮?

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

影人像就S5靚d。
S5塊ccd唔同d200的。

蛇 5 個 ccd 是自己的 superccd SR-II
唔係傻利做果件,睇下呢度先啦
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms5pro
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

三台我都要
d80輕巧
d200性能強
s5發色自然

還有有一點很重要
d200不等於s5

我仲用緊部爛鬼d200和d50。

很清楚了,多謝大家解畫!

S5 就無喇...D200 仲係到......始終CCD色係靚D.....
Nikon - I'm Lovin' it
D5 / D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

Photo from D200....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

請問有蛇5的samples嗎?感恩!

請問是否一定要跟HVS3?感恩!

s5pro 多年前拍的

回復 13# snake 的帖子

色澤佳!

引用:
原帖由 snake 於 2012-6-24 Sun 21:35 發表

s5pro 多年前拍的
中毒

那就買下去吧

引用:
原帖由 snake 於 2012-6-24 Sun 23:11 發表
那就買下去吧
請問師兄:是否要跟HVS3?

感謝回復!

小心的電,ENEL3 唔 compatiable.

感謝回復!

[/quote]

HVS3這軟體我幾乎沒用到
其實拍jpg檔就夠了
直出的照片就夠優
色彩還原度真的很好
且白平衡還蠻準的
就是拍照跟存取的速度很慢

引用:
原帖由 snake 於 2012-6-25 Mon 18:46 發表

感謝回復!

HVS3這軟體我幾乎沒用到
其實拍jpg檔就夠了
直出的照片就夠優
色彩還原度真的很好
且白平衡還蠻準的
就是拍照跟存 ... [/quote]

多謝師兄解釋,明白了,都係拍下荷花,影下風景,應該可以應付有餘。

引用:
原帖由 amhlee 於 2012-6-25 Mon 17:40 發表
小心的電,ENEL3 唔 compatiable.
明白,唔該祖師爺提醒。

引用:
原帖由 snake 於 2012-6-24 Sun 23:11 發表
那就買下去吧
師兄:SD卡是否只能用普通2G卡?還是可以4G/8G?因爲我2G卡不多,現在不敢說還買得到。

引用:
原帖由 fl7449 於 2012-6-25 Mon 20:04 發表

師兄:SD卡是否只能用普通2G卡?還是可以4G/8G?因爲我2G卡不多,現在不敢說還買得到。

Sorry! 擺大烏龍添,原來用CF卡,目前市面上的CF卡(4/8G)通用嗎?

s5 拍景拍人都很優

發新話題