54 12
發新話題

小三入戶 ....

小三入戶 ....

一個大好家庭,加多隻小三之後 ~~~  
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

好重怨氣!
人間多少愛 迎浮生千重變
跟有情人做快樂事 別問是劫是緣

Sam師兄
你隻貓貓啲眼神好憂鬱喎
CZJ   Enna   Feinmess   Hexatar   Meyer   Mir   NEX   Steinheil  Takumar

引用:
原帖由 Gary138 於 2012-5-28 Mon 00:02 發表
Sam師兄
你隻貓貓啲眼神好憂鬱喎
佢只係6個月大,眼神流露楚楚可憐咁,想搵人抱抱嘛 ~~

引用:
原帖由 5204ever 於 2012-5-27 Sun 23:08 發表
好重怨氣!
怨妳唔同佢玩囉 ....  

引用:
原帖由 sam 於 2012-5-27 Sun 23:00 發表
加埋小三, 咪歡欣滿載囉
☆ 開心分享 < ^__^ > 快樂欣賞 ☆

我有三隻,不過牠們都是老人家了。

引用:
原帖由 kkc44 於 2012-5-28 Mon 14:24 發表

加埋小三, 咪歡欣滿載囉
家嘈屋閉就真 ~~  

引用:
原帖由 老中青 於 2012-5-28 Mon 15:32 發表
我有三隻,不過牠們都是老人家了。
所以要加隻年青新血溝淡下 ~~

引用:
原帖由 sam 於 2012-5-27 23:00 發表
好靚的小三!

SAM 大,請為意一吓貓貓的淚腺位。看樣子好似有很多分泌,以至眼下的毛都濕了 。。。。

小三似是一隻 Chinchilla ....

引用:
原帖由 jackson 於 2012-5-28 Mon 19:29 發表

好靚的小三!
仲好百厭添 ....

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-5-28 Mon 20:54 發表
SAM 大,請為意一吓貓貓的淚腺位。看樣子好似有很多分泌,以至眼下的毛都濕了 。。。。
係呀,有d分泌流出,要同佢滴下眼水 ..

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-5-28 Mon 21:33 發表
小三似是一隻 Chinchilla ....
對,同您隻愛貓同品種呀 ...

咁似貓狗鬥一番入邊既貓首領呢!

引用:
原帖由 sam 於 2012-5-28 Mon 10:06 發表

怨妳唔同佢玩囉 ....  
我也想玩~怕給抓了~HAHA!

引用:
原帖由 sam 於 2012-5-29 Tue 00:17 發表

對,同您隻愛貓同品種呀 ...
唔係和 。。。我兩隻愛貓的混合體先對 。。。。我一隻是 ”安哥拉“,另一隻是 ”波斯“ 。。。不過兩隻都係仔,所以唔會生到隻 ”Chinchilla" 出來 。。。。哈哈。

引用:
原帖由 5204ever 於 2012-5-29 Tue 07:05 發表

我養過 7 隻貓,同街貓玩過 N 次。我覺得俾狗咬的機會大過俾貓抓好多。。。
不過街貓有 D 會好想拉你隻手埋去 “聞”, 你一 ”宿“, 牠就會想出爪爪住你唔俾你走 。。。。

回復 20# alfcat 的帖子

給街貓咬過有陰影,,
試過怕它抓~,,我隔著易拉架跟它玩!HAHA! 真是很好玩!

我知你俾你以前耐唔中見到那隻貓咬過。

有 D 貓(當佢地想玩時)係唔多識分人同貓,佢會當你係貓咁同你玩。佢咬你,如果你唔縮,佢 D 牙唔會 ”介“ 傷你的。大部份時候佢地都唔會 ”大力“ 咬。佢咬你,你大聲少少一叫,佢通常都會即放 ”口“。。。。佢放,你就唔會傷,你拉自己隻手出來就會有條痕 。。。有時會 ”介損” 。。。

如果你用 “疑似” 獵物的東西同佢玩要小心。街貓捉獵物是好多時都會出爪的,而佢地 D 爪係無剪過,好 “利”。安全方法是把玩具獵物離自己身最少 一呎 以上,以免自家受傷 。。。

引用:
原帖由 放假一條龍 於 2012-5-29 Tue 01:26 發表

唔似 。。。Mr. Tinkles 係好 “走火入魔” 的波斯;個鼻扁到無貓有 。。。

小三可愛好多 !!

Sam 大, 恕我多事。

小心 小三 心口 D 毛。看樣子佢都 舔 得幾多下。1,開始有點 黃。2,好容易打結。一打了結就好麻煩。要日日同佢用針梳梳吓為妙。

[quote]原帖由 5204ever 於 2012-5-29 Tue 07:47 發表
給街貓咬過有陰影,,

俾條片你看看 。。。貓貓是會互舔 。。。舔舔吓又會忍唔住 “咬” 。。。。
看看黑白貓的反應 。。。

http://www.youtube.com/watch?v=tQTAqMVl1oU&feature=relmfu

引用:
原帖由 放假一條龍 於 2012-5-29 Tue 01:26 發表
呢個都係天生首領,入門兩日已經做左大佬,成隻獅子仔咁,乜都唔驚,老貓都怕左佢 ~~

引用:
原帖由 5204ever 於 2012-5-29 Tue 07:05 發表

唔會 .. 呢d寵物貓玩得好斯文,縮埋d爪淨係用對肉掌同妳玩,
肉緊起上黎玩咬咬,都只係牙仔輕輕印下妳就收口,唔會用力 ..

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-5-29 Tue 07:20 發表

唔係和 。。。我兩隻愛貓的混合體先對 。。。。我一隻是 ”安哥拉“,另一隻是 ”波斯“ 。。。不過兩隻都係仔,所以唔會生到隻 ”Chinchilla" 出來 。。。。哈哈。
咁記錯了  ...  小三出世紙寫係 Chinchilla 金吉拉。

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-5-29 Tue 10:30 發表

唔似 。。。Mr. Tinkles 係好 “走火入魔” 的波斯;個鼻扁到無貓有 。。。

小三可愛好多 !!
小三係隻小白獅  ~~ simba  

引用:
原帖由 alfcat 於 2012-5-29 Tue 10:37 發表
Sam 大, 恕我多事。

小心 小三 心口 D 毛。看樣子佢都 舔 得幾多下。1,開始有點 黃。2,好容易打結。一打了結就好麻煩。要日日同佢用針梳梳吓為妙。
日日都梳,長毛貓打理係多d功夫,剛剛入門幾日,等佢適應下先,仲未同佢沖涼,係污漕d ....

54 12
發新話題