55 12
發新話題

[Want 徵求] 徵求 : RF菲林相機一部

徵求 : RF菲林相機一部

由於是新手想試玩菲林,,所以BUDGET約3,400元

要100% work

希望有得自己較光圈,,快門同焦距~

類似model如ricoh 500g, minolta 7s, olympus 35 rc.......etc

謝謝!
人間多少愛 迎浮生千重變
跟有情人做快樂事 別問是劫是緣

以及鏡頭無霉無花~THX!

三千幾蚊,買好多嘢啦!洗乜買呢d  cheap機呀!呢d三、幾十年前的cheap機,都唔知佢幾時會壞;要整就起碼四、五佰,不如買部可以換鏡頭的單鏡機好過啦!

呢位小妹妹應該打錯左,
個筆值可能是 3-400 元。
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

回復 4# arthur 的帖子

5該曬!自己都笑左~XD

引用:
原帖由 5204ever 於 2012-5-4 21:33 發表
5該曬!自己都笑左~XD

揾部好些的7s啦!

引用:
原帖由 老中青 於 2012-5-5 Sat 12:52 發表
揾部好些的7s啦!
盡力!可遇不可求!

引用:
原帖由 5204ever 於 2012-5-6 Sun 16:01 發表

盡力!可遇不可求!
http://www.dcfever.com/trading/s ... ;type=all

嗰部三佰蚊,壞測光的。

引用:
原帖由 老中青 於 2012-6-15 Fri 12:27 發表
嗰部三佰蚊,壞測光的。
http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1131066173

尼部正喇掛

好d啦!不過冇咗個原裝鏡頭蓋。

引用:
原帖由 老中青 於 2012-6-15 Fri 22:50 發表
好d啦!不過冇咗個原裝鏡頭蓋。
話時話小弟有部7sII都冇原裝蓋...邊樹仲搵得到 ?

鴨街有機會,不過唔知殺你幾多啫!

引用:
原帖由 luckylouis 於 2012-6-15 Fri 23:01 發表

話時話小弟有部7sII都冇原裝蓋...邊樹仲搵得到 ?
整個美國花瓶口餐酒蓋,剛剛好,
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
原帖由 老中青 於 2012-6-16 Sat 12:31 發表
鴨街有機會,不過唔知殺你幾多啫!
thx ching~得閒搵搵.

引用:
原帖由 arthur 於 2012-6-16 Sat 23:20 發表

整個美國花瓶口餐酒蓋,剛剛好,
我都想整返過,但7s-7sII 鏡頭差5mm

唔知樓主收左未?

謝謝師兄報料~
但我睇到o既時候已經結左bid~

買貴小小, 重小小... 但可以好耐唔洗 upgrade, 見到流口水.

http://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=1510676

引用:
原帖由 rcwy 於 2012-7-9 Mon 07:22 發表
買貴小小, 重小小... 但可以好耐唔洗 upgrade, 見到流口水.

http://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=1510676

呢部好大食電咖!如果個機頂選擇轉盤未換過金屬柱,個轉盤好易甩咖!

影攝佳的gsn就最易找,不過要改電才可以用到。

dc肥花有部nikon  f601機身,$150咋!

最近的我掛住做野都沒什麼時間去睇........HAHA
ANYWAY~多謝大家報料呀

f601用手動鏡都有測光的。

回復 24# 老中青 的帖子

不過我冇鏡頭,,又5知邊D岩,,

x700還可以,其餘兩部都是布簾快門;因年代久遠,可能會漏光的。

引用:
原帖由 5204ever 於 2012-7-10 Tue 22:54 發表
不過我冇鏡頭,,又5知邊D岩,,
大部份n記鏡都啱。

引用:
原帖由 老中青 於 2012-7-11 Wed 00:03 發表
x700還可以,其餘兩部都是布簾快門;因年代久遠,可能會漏光的。
布簾快門是什麼意思?@@
不過$800有點貴..........

引用:
原帖由 老中青 於 2012-7-11 Wed 00:05 發表

大部份n記鏡都啱。
但我一支都冇.......... 怕買唔岩........

55 12
發新話題