發新話題

[其它] 那些年,我們一起玩過的 DC

那些年,我們一起玩過的 DC

當中有你用過的型號嗎?

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=6197

留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

回復 1# arthur 的帖子

呢部我仲用緊呢,用嚟影貨辦.......

Olympus Camedia C-3040Z

f/1.8 大光圈誘惑︰Olympus Camedia C-3040Z
推出日期:約 2001 年 4 月
規格:http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?id=164

D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

引用:
原帖由 SWLaw 於 2012-1-24 Tue 20:27 發表
呢部我仲用緊呢,用嚟影貨辦.......

Olympus Camedia C-3040Z

f/1.8 大光圈誘惑︰Olympus Camedia C-3040Z
推出日期:約 2001 年 4 月
規格:http://www.dcfever.com/cameras/specific ...
手機同電話都影唔到相的啊,
若非羅師傅也是相盲?

回復 3# arthur 的帖子

你咪係到玩嘢呀...........打得少呀.....

D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

引用:
原帖由 SWLaw 於 2012-1-24 Tue 21:36 發表
你咪係到玩嘢呀...........打得少呀.....
我無玩野,
人地確實係咁講,
祇不過照搬過來。

引用:
原帖由 arthur 於 2012-1-24 Tue 22:58 發表

我無玩野,
人地確實係咁講,
祇不過照搬過來。
做乜你又學咗雀王呀,人講乜你又講乜......

引用:
原帖由 SWLaw 於 2012-1-25 Wed 00:28 發表

錯也,錯也,
我做乜要學雀王?佢跟我衫尾都仲未有資格啦。
人地咁寫,我就咁睇,相信我的中文水準,也應該睇得明白。

事件己經平靜下來,祇是有人又搞起茶杯內的風波而己。
呢杯茶被人咁搞法,都好難飲得落囉。

引用:
原帖由 SWLaw 於 2012-1-25 Wed 00:28 發表

呢隻是否雀王?
激情過後,大覺訓了。
真抵死,DC 真就手。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

990 ~~~ 我有用過 XD

回復 8# arthur 的帖子

乜唔係河源果仔咩...........

引用:
原帖由 SWLaw 於 2012-2-2 Thu 14:56 發表
乜唔係河源果仔咩...........
都唔同層次,河源那些是見得人,出得場面,經常通山走。
骨頭較硬,真正的有骨氣,硬骨頭,得人歡喜討人愛。

我記得我第一部 DC 是 Kodak 的,好似叫做 DC 120 。。。1.2M pixels 咁上下。

之後有部 OLYMPUS,好似去到 2.5M Pixels 呱 。。。之後買咗部 CANON D60 。。。。
現在實在沒有 $$$ 去要求了 。。。。

發新話題