發新話題

無奈!

無奈!

蘋果網上報導:

在繁華城市陰暗角落,大批無家者正忍辱偷生。
政府為趕絕露宿者,在公園及運動場移走涼亭上蓋、弄濕地面、灑臭粉,文明城市一次又一次上演「露宿者大遷徙」。
社區組織協會批評政府沒法理依據驅趕露宿者,惟有利用行政手段趕絕他們,「政府帶頭歧視露宿者,成日話共融係呃人嘅」。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-21 09:41 發表
蘋果網上報導:

在繁華城市陰暗角落,大批無家者正忍辱偷生。
政府為趕絕露宿者,在公園及運動場移走涼亭上蓋、弄濕地面、灑臭粉,文明城市一次又一次上演「露宿者大遷徙」。
社區組織協會批評政府沒法理依據驅 ...
無奈!

相信好快學返二十多年前那套,
出口轉內銷。
其實香港仲有好多人,事,物,需要社福界去關懷,愛護。
可惜,呢類打著社福招牌的單位,都出晒口去晒大陸。
都唔知為乜?中國政府而家咁有錢,一出手就數十個億去救其它國家,
根本無呢個需要由香港呢個彈丸之地去盡什麼人義道德吧?
唔該佢地返轉頭,睇下香港現況好過啦。

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-22 01:16 發表
出口轉內銷。
都唔知為乜?中國政府而家咁有錢,一出手就數十個億去救 ...
同意!

中秋節快樂!!!廣州影的?

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

1. 祖國用簡體字。
2. 廣州幾時多咗個中環?

引用:
原帖由 sc_chan 於 2011-9-12 22:03 發表
1. 祖國用簡體字。
2. 廣州幾時多咗個中環?
即係無用心睇相呀!

引用:
原帖由 jackson 於 2011-9-13 Tue 11:06 發表

即係無用心睇相呀!   
佢可能好掛住廣州定啦。

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-22 Mon 01:16 發表
出口轉內銷。
都唔知為乜?中國政府而家咁有錢,一出手就數十個億去救 ...
中!
我都係唔識用相機

引用:
原帖由 kamhon 於 2011-9-14 Wed 17:33 發表

中!
深圳大運之後,
見少左那班著紅背心的義工了。

引用:
原帖由 arthur 於 2011-9-13 Tue 19:45 發表

佢可能好掛住廣州定啦。
緊係,冇去幾個月。

引用:
原帖由 老中青 於 2012-8-23 Thu 11:53 發表

緊係,冇去幾個月。
深圳呢排少見左那班乞丐同流浪狗,
但在香港就見多左,唔知是否轉左環頭?

佢轉咗口味,呢排要食客家梅菜扣肉多d!

引用:
原帖由 arthur 於 2011-9-13 19:45 發表

佢可能好掛住廣州定啦。
佢卦住廣州果位!

啱啱去完返來。

聖誕又準備去多次。

發新話題