31 12
發新話題

11 部夠硬淨的 minolta

11 部夠硬淨的 minolta

101 x 5
102 x 2
201 x 3
201 x 1

total 11

kamhon ,我地又有野玩啦,呢轉鐘意玩飛乜咁呢?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-13 14:04 發表
101 x 5
102 x 2
201 x 3
201 x 1

total 11

kamhon ,我地又有野玩啦,呢轉鐘意玩飛乜咁呢?
嘩!arthur師兄!
上倉呀!甘多既!
乜相機唔係用來影相既咩!
重可以(羅)來飛架!

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-13 Sat 15:07 發表

嘩!arthur師兄!
上倉呀!甘多既!
重可以(羅)來飛架!   
Jackson兄,揾日我同你上佢果倉度睇下有冇好野!
我都係唔識用相機

引用:
原帖由 kamhon 於 2011-8-13 17:14 發表

Jackson兄,揾日我同你上佢果倉度睇下有冇好野!
係o番!
執番一、兩部minolta機要來飛都好o番!

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-13 Sat 15:07 發表

嘩!arthur師兄!
上倉呀!甘多既!
重可以(羅)來飛架!   
唔入返十部八部,
邊夠玩呀?
俾部機飲下紅牛,
扮下神咪識飛囉。

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-13 Sat 17:40 發表

係o番!
執番一、兩部minolta機要來飛都好o番!   
係呀,部部都有反光鏡架。

我而家唔儲相機,改儲手表;因為手錶容易收藏和保養,儲多十零廿隻太座都唔易察覺的。

引用:
原帖由 老中青 於 2011-8-15 Mon 11:49 發表
我而家唔儲相機,改儲手表;因為手錶容易收藏和保養,儲多十零廿隻太座都唔易察覺的。
改玩鉈飛輪啦。

我而家儲d係冇乜人要的cheap  cheap潛水錶和一些仿古的,大都是全新。有機械、有電子;電子的就自己換電。時下流行玩的我唔儲囉!通街撞口撞面都係嗰幾款。
好似潛水勞咁,通街都係,冇曬品味。我將d勞收埋曬,而家帶埋d冇乜人帶、又冇乜人要、冇乜人識的錶。

引用:
原帖由 老中青 於 2011-8-15 Mon 13:02 發表
我而家儲d係冇乜人要的cheap  cheap潛水錶和一些仿古的,大都是全新。有機械、有電子;電子的就自己換電。時下流行玩的我唔儲囉!通街撞口撞面都係嗰幾款。
好似潛水勞咁,通街都係,冇曬品味。我將d勞收埋曬 ...
大陸出左隻鉈飛輪,有無興趣?

我仲有好多當年執返來的俄佬機械表。呵呵。

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-15 17:53 發表
我仲有好多當年執返來的俄佬機械表。呵呵。
真係服左你喇!

真係服左你地兩位喇!
我都係唔識用相機

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-15 Mon 17:47 發表

大陸出左隻鉈飛輪,有無興趣?
幾多錢一隻?乜嘢樣咖?有冇相睇?是全新還是二手?

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-15 Mon 18:49 發表

真係服左你喇!   
jackson兄,我地係咁咖啦!玩埋d另類物品,不肯隨波逐流。

引用:
原帖由 kamhon 於 2011-8-15 Mon 20:15 發表
真係服左你地兩位喇!
漢兄,睇開d啦!我地都幾+歲人,玩到冇嘢玩先玩埋d冇乜人玩嘅嘢。

引用:
原帖由 老中青 於 2011-8-15 Mon 21:12 發表

幾多錢一隻?乜嘢樣咖?有冇相睇?是全新還是二手?
海鷗同上海都有制造,
洲大哭收購左,可以去間睇睇先,
海鷗的陀飛輪,有平有貴,平至2萬幾,貴至幾十萬都有,
呢度上去望下都有幫助。
http://www.tian10.com/

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-15 Mon 18:49 發表

真係服左你喇!   
當年在大陸做野,放假時無野做,咪週圍去八掛下囉,
在週圍八的時間,認識左好多不同的人,
有收藏古董,古畫,舊鐘錶,係佢地身上學識好多野,
而也開始對鐘錶有點興趣,但財力有限,所以就由俄佬表開始。
慢慢收埋一些清朝時代在中國制做的鉈表,手表。
我祇是玩玩下而己,不可認真,因為收藏舊鐘錶,不是一般人玩得起。

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-15 Mon 22:08 發表

海鷗同上海都有制造,
洲大哭收購左,可以去間睇睇先,
海鷗的陀飛輪,有平有貴,平至2萬幾,貴至幾十萬都有,
呢度上去望下都有幫助。
http://www.tian10.com/
咁貴,唔啱囉!我都係玩番我嗰d  cheap錶就得啦!

海鷗d款我唔太鍾意,唔諗啦!

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-15 22:18 發表

當年在大陸做野,放假時無野做,咪週圍去八掛下囉,
在週圍八的時間,認識左好多不同的人,
有收藏古董,古畫,舊鐘錶,係佢地身上學識好多野,
而也開始對鐘錶有點興趣,但財力有限,所以就由俄佬表開始。
...
嘩!arthur師兄!
你收埋果的古董.....現在價值連城啦!

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-16 Tue 12:31 發表

嘩!arthur師兄!
你收埋果的古董.....現在價值連城啦!   
係價值連都買唔起。

引用:
原帖由 arthur 於 2011-8-16 12:43 發表

係價值連繩都買唔起。
最緊要既.....就係自己鍾意、開心咪得囉!
莫須理會旁人怎來看!   

引用:
原帖由 jackson 於 2011-8-16 Tue 19:46 發表

最緊要既.....就係自己鍾意、開心咪得囉!
莫須理會旁人怎來看!    
搬屋時執野執到有十多隻當年買落的 swatch ,
有部份是電子錶,有部份是機械錶,
有几隻是當年買俾兩個仔帶的,入返電又行得走得。

哈哈!我買吓買吓,而家有差唔多六十隻cheap錶,睇吓幾時會過百先!

除Rolex之外,有位老行尊話,冇六位數字的手錶好難保值。引證佢所講我手頭果拾隻錶全部貶了值,又好似幾對板喎。
Canon user,Hi-Fi,攝影,旅遊發燒友

引用:
原帖由 米曹 於 2011-10-19 Wed 12:20 發表
除Rolex之外,有位老行尊話,冇六位數字的手錶好難保值。引證佢所講我手頭果拾隻錶全部貶了值,又好似幾對板喎。
無錯, swatch 都唔保值,祇有升值,真抵死。
我那些 swatch 限量板就隻隻都升值几倍。
真無佢收。

儲呢d  cheap錶唔係等佢昇值賺錢,係儲來當玩具玩啫!
要賺錢,以前三千幾蚊一兩時,買落嗰兩斤黃金都昇咗五倍啦!嗰幾隻勞反而冇賺咁多。

回復 28# 老中青 的帖子

同意!
Canon user,Hi-Fi,攝影,旅遊發燒友

這也太多了吧.

31 12
發新話題