發新話題

又有新蝶,綠邊翠蛺蝶

又有新蝶,綠邊翠蛺蝶

今日鳯園又有新蝶出現,叫綠邊翠蛺蝶.
又係幾十人一齊去影,不過都係影唔到, 只係影到大帛班蝶...
嘈乜春, 小圈子咪幾好...

引用:
原帖由 一陣風 於 2011-7-10 Sun 21:38 發表
今日鳯園又有新蝶出現,叫綠邊翠蛺蝶.
又係幾十人一齊去影,不過都係影唔到, 只係影到大帛班蝶...
我真係服到五體投地,有新蝶出現,影幾張相,即刻知道叫乜野名 ~~
台灣隻大白班蝶 ? 早幾年鳳園已經出現過,今年又有得玩,鳳園真係好,乜蝶都有 !!

今日尐人影唔到綠邊翠蛺蝶, 不過人人都影到大帛班蝶.. 不過好殘啦

引用:
原帖由 一陣風 於 2011-7-11 00:20 發表
今日尐人影唔到綠邊翠蛺蝶, 不過人人都影到大帛班蝶.. 不過好殘啦
不論殘與鮮.....影左先算!

鳳園起咁多村屋,反而重多了新蝶出現添!    咁奇!

一個星期兩隻新蝶咪仲奇

好快香港一年會多52種蝶..一個weekend 一種

引用:
原帖由 放假一條龍 於 2011-7-11 Mon 00:27 發表
鳳園起咁多村屋,反而重多了新蝶出現添!    咁奇!
咁先好,賣樓又多個噱頭,鳳園有300種蝴蝶,樓價都貴多幾千銀一呎啦 ~~  

引用:
原帖由 一陣風 於 2011-7-11 Mon 00:30 發表
一個星期兩隻新蝶咪仲奇
有幾奇?山貝河都可以有鱷魚,蝴蝶多幾隻都唔多覺眼喎 ~~

引用:
原帖由 一陣風 於 2011-7-11 Mon 00:30 發表
好快香港一年會多52種蝶..一個weekend 一種
玩時玩,唔好玩出隻南美蝶,變左國際笑話 ~~

Alien invasion, 中國生魚同大閘蟹都係咁啦

引用:
原帖由 一陣風 於 2011-7-11 Mon 01:13 發表
Alien invasion, 中國生魚同大閘蟹都係咁啦
仲有福壽螺同微金菊 ,,,

咁鳳園會唔會有科莫多龍出現架

科莫多龍就唔倁..放假一條龍就見過

引用:
原帖由 一陣風 於 2011-7-11 Mon 02:14 發表
科莫多龍就唔倁..放假一條龍就見過
海闊天空

發新話題