發新話題

晒冷專區(不論品牌) - 器材圖集。

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-24 Mon 23:35 發表

正野呀,又2又3,仲有Canon最威水最多人收藏既nF1齊套,勁 !!
SAM 前輩,我見到你的收藏品真係流到成地都係口水!^o^

由於地方問題,菲林機只會儲多一兩部就算了,F3/T(or F3P)及F4E(真係好大部!)會係目標。^_^

引用:
原帖由 ManKO 於 2010-5-24 Mon 21:13 發表
我又玩晒泠...

Manko大大,可否post手上有的鏡頭給大家分享一吓

引用:
原帖由 pm8828 於 2010-5-25 Tue 17:28 發表
Peter兄,咪玩我啦!你d名鏡未出我d下價鏡邊敢出呀...

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-24 Mon 23:37 發表

富士80-90年代薄有名氣架,係二線有實力既品牌,唔錯架 !!
SAM前輩,以前富士除了相機及鏡頭唔錯之外,維修服務亦是在香港地較小有既一流水準的。

引用:
原帖由 ManKO 於 2010-5-25 Tue 09:06 發表

SAM 前輩,我見到你的收藏品真係流到成地都係口水!^o^

由於地方問題,菲林機只會儲多一兩部就算了,F3/T(or F3P)及F4E(真係好大部!)會係目標。^_^
您有兩部F3HP,F3/T對您意義不大,況且F3/T黑色無乜收藏價值,太多了,而香檳金靚仔既又成天價,隨時可以貴過F3P,
相對黎講,比多d錢,有機會的話,儲部F3P更好啦。

F4E,絕對值得收藏,靚仔既唔難搵,價錢仲係最抵玩既一部。

引用:
原帖由 pm8828 於 2010-5-25 Tue 17:28 發表
Manko大大

儲埋咁多靚機正鏡,打多啲相我地欣賞下麻..

唔係就真係暴殄天物o羅..

Sam 哥

我成日吼住 "依悲" 都唔多覺有 F4E 踪影,應該去邊度揾適合啲呢?

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-25 Sun 23:58 發表
好  ~~  黎黎,一齊玩大佢 !! 07年舊照,玩舖細細地既先  ~~~   
Sam 哥

大果舖幾時玩呀?期待...

引用:
原帖由 dd845 於 2010-5-26 Wed 09:21 發表

Sam 哥

大果舖幾時玩呀?期待...
點大得起您呀dd爺,我出左咁多舖都引唔到您露一手 ~~~

引用:
原帖由 dd845 於 2010-5-26 Wed 09:11 發表

Sam 哥

我成日吼住 "依悲" 都唔多覺有 F4E 踪影,應該去邊度揾適合啲呢? _b ...
我話"靚仔既唔難搵"意思,係指一般我見既F4,keep得新淨既機比較多,相對起F3甚至F2要收部較新淨同價錢合理既會較為容易咁解 ..
玩古董收藏,好多時都係可遇不可求,要賭下彩數,呢方面既窿路同經驗您都比我多呀。

班門弄斧

我的泥坑FX/DX標準鏡全家福

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

我的泥坑35mm3件頭

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-26 Wed 12:32 發表
班門弄斧

49 哥

睇唔到嘅?

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-26 Wed 12:32 發表
班門弄斧

Sorry! Resent.

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-26 Wed 12:36 發表
我的泥坑35mm3件頭

泥坑單反小聚會

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-26 Wed 18:08 發表
泥坑單反小聚會

目不暇給!好正!

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-26 Wed 12:20 發表

點大得起您呀dd爺,我出左咁多舖都引唔到您露一手 ~~~
班門弄斧,驚失禮嘛

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-26 Wed 12:22 發表

我話"靚仔既唔難搵"意思,係指一般我見既F4,keep得新淨既機比較多,相對起F3甚至F2要收部較新淨同價錢合理既會較為容易咁解 ..
玩古董收藏,好多時都係可遇不可求,要賭下彩數,呢方面既窿路同經驗您都比我多呀 ...
明白晒!繼續尋找 4姨旅程..

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-26 Wed 18:06 發表

標頭八小福呀 !!!

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-26 Wed 18:08 發表
泥坑單反小聚會

銀餅襯FE又好登對喎 ~~

引用:
原帖由 dd845 於 2010-5-26 Wed 19:33 發表

班門弄斧,驚失禮嘛
嗚,又黎瘀我啦 ...

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-24 Mon 19:35 發表

設計俾8mm片幅用落大過8咁多既m4/3度,我話無黑圈就真係當您無知兼我係白痴 !!
用落DC仔或者手機度啦,就正哂啦 !!

家陣太多義勇軍,對鏡頭歷史或者分類功用又唔去研究下,
一味係心口有個勇 ...
哈哈,咁你有無 DC 仔用得著呢?
或者 SONY 新出那部可以試下,
因為像長祇有 18MM 。
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
泥坑單反小聚會

49哥個副器材好堅呀

引用:
原帖由 arthur 於 2010-5-27 Thu 04:19 發表

哈哈,咁你有無 DC 仔用得著呢?
或者 SONY 新出那部可以試下,
因為像長祇有 18MM 。
sony隻係APS,仲大過m4/3咁多,唔使諗囉 ..

班門弄斧

我的 Leica R 鏡全家福 (all were modified to Nikon F mount)

R28/2.8  R50/2  R90/2.8  R100/2.8 Marco  R180/3.4  R19/2.8 (from left to right)

引用:
原帖由 dd845 於 2010-5-27 Thu 16:22 發表
班門弄斧

我的 Leica R 鏡全家福 (all were modified to Nikon F mount)

R28/2.8  R50/2  R90/2.8  R100/2.8 Marco  R180/3.4  R19/2.8 (from left to right)

http://i2.photobucket.com/albums/y2/dd845 ...
師兄的班門好勁吖!!!

Some of my Olympus gears

引用:
原帖由 dd845 於 2010-5-27 Thu 16:22 發表
班門弄斧

R28/2.8  R50/2  R90/2.8  R100/2.8 Marco  R180/3.4  R19/2.8 (from left to right)...
嘩 !! 您d斧頭把把都鋒利無比,殺人不見血 !!  

發新話題