發新話題

晒冷專區(不論品牌) - 器材圖集。

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-28 Wed 13:18 發表

大哥,呢類稀世珍品,介紹埋牌子同產地好喎 !!   

鏡頭蓋翻轉又係遮光罩,好型呀 !!!
整多舊黑色的,
玩德機,花千來元就可以找到部有特色,特性,特別的機來把玩下,
也是不錯的選擇,玩夠了,放返出去二手市場,一樣有人來承接。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
原帖由 arthur 於 2010-5-4 Tue 15:31 發表

整多舊黑色的,
玩德機,花千來元就可以找到部有特色,特性,特別的機來把玩下,
也是不錯的選擇,玩夠了,放返出去二手市場,一樣有人來承接。
有d似ROLLEI 35結構 !! 呢類機真係未見過,多謝分享 !!

引用:
原帖由 arthur 於 2010-5-4 Tue 00:23 發表

我試過,接落部台灣出的 dc 仔,又唔見黑圈播,呵呵,
應該是像長同焦平面的問題。
DC 仔塊 Sensor 細嘛 ...

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-4 Tue 23:56 發表

有d似ROLLEI 35結構 !! 呢類機真係未見過,多謝分享 !!
呢部機,機頂簡而清,
上菲林在正前面,而倒片,菲林張數是在機底顯示,
真正的計屎忽數

引用:
原帖由 arthur 於 2010-5-5 Wed 01:11 發表

呢部機,機頂簡而清,
上菲林在正前面,而倒片,菲林張數是在機底顯示,
真正的計屎忽數
黑色的是Werra 1c。
機底可以看到鏡頭的造型不太一樣,
可以選擇三個閃光燈同步速度(M、X與V),

這台是 Werra 4 ,
有四個交換鏡頭:Flektogon 35mm f/2.8、Jena T 50mm f/2.8(此地的T表示Tessar)、Tessar 50mm f/2.8、與Cardinar 100mm f/3.5。
Werra 4有測光表,
有連動測距。
機底仲打是,德國俄佔區。

求其整張

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

引用:
原帖由 sam 於 27-4-2010 23:09 發表

唔要齋講,出圖呀唔該 ~~
一於聽晒你話,先來幾張Contax G2的圖片!
Canon user,Hi-Fi,攝影,旅遊發燒友

成 set G2 幾鬼型喎

哈哈,師兄過獎了! 一於廿三號帶佢出來見下世面!

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-5 Wed 16:03 發表
呢個原裝機箱,好靚仔,防唔防潮?

回復 71# arthur 的帖子

我都唔敢講得咁實在,因為內膽全是海棉,最好加埋防潮珠比較穩陣! 但日子有功的海棉應會硬化。

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-5 Wed 16:03 發表
嘩!你都米話
米曹哥到時'咩'住
真係型人型物
型上加型

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-5 Wed 15:44 發表

米曹兄真係物似主人,一個字"型"

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-5 Wed 15:44 發表

James Bond吖!!!

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

引用:
原帖由 fl7449 於 2010-5-5 Wed 11:22 發表
求其整張

咁求其,繼續求其落去,就求求其其每日黎多一張 ...

引用:

呢套野正呀 !!!! 流哂口水 ....

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-5 Wed 16:19 發表
我都唔敢講得咁實在,因為內膽全是海棉,最好加埋防潮珠比較穩陣! 但日子有功的海棉應會硬化。
唔好制呀,海棉吸水架,我成套Bronica就咁發霉報銷左 !!

回復 78# sam 的帖子

之所以我呢set野成日都放係防潮箱!

再來一套 Camon EOS1VHS!

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-6 Thu 00:43 發表

唔好制呀,海棉吸水架,我成套Bronica就咁發霉報銷左 !!
掉左未?未掉益下我好播

引用:
原帖由 arthur 於 2010-5-6 Thu 14:55 發表

掉左未?未掉益下我好播
唔該回復下我的問題,謝謝!

回復 75# fl7449 的帖子

James Bond? 我都想,不過得個恨字!的相睇到你流晒鼻血咁樣,點講都係我唔啱!   

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-6 Thu 12:04 發表
機皇呀!!!

引用:
原帖由 arthur 於 2010-5-6 Thu 14:55 發表

掉左未?未掉益下我好播
成套機鏡連鋁箱送左俾人啦,不過收到回贈粗口一大堆 ~~~

引用:
原帖由 米曹 於 2010-5-6 Thu 12:04 發表
呢條相機帶,初出第一代時炒到近千,我諗左好耐都係唔捨得買 ~~~

回復 87# sam 的帖子

我呢條相機帶係第二代,便好多, Canon Professional Club members 第一代相機帶會員一般都買得到,(但早已賣清!) 我都想做member , 但冇工作證明 ,冇計! 而家經已唔再收會員了。

呢款相機帶係我响池袋 Big Camera 一口氣用積分代現金掃走三條!

引用:
原帖由 sam 於 2010-5-6 Thu 18:33 發表

成套機鏡連鋁箱送左俾人啦,不過收到回贈粗口一大堆 ~~~
邊個,邊個,
話我知,我叫亞邊個去 ............... 送返轉頭。

發新話題