192 1234567
發新話題

晒冷專區(不論品牌) - 器材圖集。

晒冷專區(不論品牌) - 器材圖集。

近朱者赤,近得 PM8828兄多..
最近入埋部 9x 新 F4

引用:
原帖由 dd845 於 2010-4-23 Fri 22:42 發表
近朱者赤,近得 PM8828兄多..
最近入埋部 9x 新 F4   
恭喜又有新玩具,F4的確係好機一部,大部份選擇制都係機頂,比家陣d新機好用又方便,只係重左d ...
.

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-24 Sat 19:04 發表

恭喜又有新玩具,F4的確係好機一部,大部份選擇制都係機頂,比家陣d新機好用又方便,只係重左d ...
.
喜歡尼康,重量係其中一個原因..

dd師兄我都係泥坑fans喎
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

好  ~~  黎黎,一齊玩大佢 !! 07年舊照,玩舖細細地既先  ~~~   

回復 5# sam 的帖子

要囉,,,,,,,,,,,唔晒發毛架??????
寧做痛苦的清醒者,,,,,,
不做無憂的夢中人.........
希望夢中人快d醒,,,,,,,,

毒區吖!

等内子日本回來,我都影番張家庭照。

9鋪於2013年4月10日租約期滿、光榮結業,多謝大家4年來鼎力支持,以後有機會再玩過!

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-25 Sun 23:58 發表
好  ~~  黎黎,一齊玩大佢 !! 07年舊照,玩舖細細地既先  ~~~   
Sam哥唔好玩啦!你一晒泠我就無得跟啦

引用:
原帖由 pm8828 於 2010-4-26 Mon 11:39 發表

Sam哥唔好玩啦!你一晒泠我就無得跟啦
咁我都快快快快......收皮囉

兩位大哥咪縮沙喎,第一舖就話想割禾青 !!

7 NIKON + 1 Canon...........

D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-26 Mon 17:46 發表
Sam 哥:

做下好心,放過我地啦....

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-26 Mon 17:46 發表
Sam哥,

細佬唔識世界,斑門弄斧,貼幅相片唔係有心挑戰你嫁,你唔嬲我地啦

我都係晒完一鋪冷就再無能力跟第二鋪啦! 我宣佈投降!   (哈哈!)

Minolta 303b
Canon 1VHS
Contax GII
Canon EOS5D II
Panasonic GF I
Canon user,Hi-Fi,攝影,旅遊發燒友

引用:
原帖由 米曹 於 2010-4-27 Tue 18:10 發表
我都係晒完一鋪冷就再無能力跟第二鋪啦! 我宣佈投降!   (哈哈!)

Minolta 303b
Canon 1VHS
Contax GII
Canon EOS5D II
Panasonic GF I
唔要齋講,出圖呀唔該 ~~

引用:
原帖由 pm8828 於 2010-4-27 Tue 17:43 發表

Sam哥,

細佬唔識世界,斑門弄斧,貼幅相片唔係有心挑戰你嫁,你唔嬲我地啦
殊 !!  唔好玩啦,快d支持下啦 ~~

其實呢個意念有得玩個喎,人人都有自己愛機,無論多少,名貴與否,總係自己心愛過,或者同自己留下好多美好回憶,
影張相放上黎,記念好,晒冷好,大家一齊分享嘛 ~~

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-27 Tue 23:14 發表

其實呢個意念有得玩個喎,人人都有自己愛機,無論多少,名貴與否,總係自己心愛過,或者同自己留下好多美好回憶,
影張相放上黎,記念好,晒冷好,大家一齊分享嘛 ...
咁我都一日出一部,但係 ...............
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
原帖由 arthur 於 2010-4-27 Tue 23:18 發表

咁我都一日出一部,但係 ...............
係乜呀?您係北方幫代言人呀 快快 ~~~  

妖,做北大人的代言人就差不多,

黑鵝頭,白鵝頭。

總之就係鵝頭。都係 m39 mount
黑鵝是 fed 5 機用,
白鵝是 m42 機,
兩個像長不同,都係用 m39 + m42 入 ma mount 影。

引用:
原帖由 sam 於 2010-4-27 Tue 23:14 發表

Sam哥出到聲一定支持啦 晒泠就得5部Nikon機,無計囉

引用:

咦,咁又有得再玩下喎,等我整理一下跟多鋪.....

綠,就是綠

由頭到尾都包著綠。
好特別的過菲林設計,
無過菲林的那根撥桿。
原裝皮套,拉鏈己換回尼龍鏈,

引用:
原帖由 arthur 於 2010-4-28 Wed 03:26 發表
總之就係鵝頭。都係 m39 mount
黑鵝是 fed 5 機用,
白鵝是 m42 機,
兩個像長不同,都係用 m39 + m42 入 ma mount 影。
兩隻天鵝分別不大,呢類鏡通常都係見光死,要加隻大遮光罩。

引用:
原帖由 arthur 於 2010-4-28 Wed 12:58 發表
由頭到尾都包著綠。
好特別的過菲林設計,
無過菲林的那根撥桿。
原裝皮套,拉鏈己換回尼龍鏈,
大哥,呢類稀世珍品,介紹埋牌子同產地好喎 !!   

鏡頭蓋翻轉又係遮光罩,好型呀 !!!

好,我出3條煙先,Nikon F4,F5,F6 !!

Sam哥,呢3條煙好鬼正 ,我想問F6同F5是否操作會優勝過F4好多呢?

嘩!新鮮滾熱楋...

Sam 哥

聽聞 F4冇咗個 MF-23 data back 得 8成功力!? 係真唔係?

引用:
原帖由 pm8828 於 2010-4-28 Wed 13:58 發表
Sam哥,呢3條煙好鬼正 ,我想問F6同F5是否操作會優勝過F4好多呢?
單以操控計,三部中我最喜愛F4設計,機頂已經有齊大部份操控,唔使入menu 慢慢搵,
F6當然係最好,除非係一心想儲齊6代,F5可以話係6代中最無特色,最無個性既一部。

引用:
原帖由 dd845 於 2010-4-28 Wed 14:25 發表
嘩!新鮮滾熱楋...

Sam 哥

聽聞 F4冇咗個 MF-23 data back 得 8成功力!? 係真唔係?
是的,MF23除左可以印日期時間,仲可以控制定時拍攝,間隔拍攝,拍攝時間長短等等,多好多野玩。

192 1234567
發新話題