發新話題

[Canon] 小白出IS 第二代。

小白出IS 第二代。

Nikon剛剛推出VR第二代小黑六,呢頭Canon支小白都唔執輸,推出IS第二代硬撐對台,呢對冤家一唱一和真係好好玩 !!  

http://www.dpreview.com/news/1001/10010508canon70200isii.asp

我要回覆1# sam 的帖子

睇黎奸狼真係括出去了,一片螢石鏡片再加五塊UD鏡片,荷包負擔唔駛講又重了! 想買小白的朋友可會稍等一會?
我已擁有一枝小白,呢枝新鏡對我吸引不大,反為我會期待新一代的 EF400mm F5.6 IS,不過唔知何年何月了!
Canon user,Hi-Fi,攝影,旅遊發燒友

引用:
原帖由 米曹 於 2010-1-6 Wed 14:56 發表
睇黎奸狼真係括出去了,一片螢石鏡片再加五塊UD鏡片,荷包負擔唔駛講又重了! 想買小白的朋友可會稍等一會?
我已擁有一枝小白,呢枝新鏡對我吸引不大,反為我會期待新一代的 EF400mm F5.6 IS,不過唔知何年何月了!
兩兄弟拍住上,齊齊搶影相人錢,N記支小黑六,由萬四跳升到萬八尾到唔尾,
又估下新小白二代要幾多銀兩呢 .. (市道傳聞,訂價315,000yen)   

引用:
原帖由 sam 於 2010-1-6 Wed 17:03 發表

兩兄弟拍住上,齊齊搶影相人錢,N記支小黑六,由萬四跳升到萬八尾到唔尾,
又估下新小白二代要幾多銀兩呢 .. (市道傳聞,訂價315,000yen)   
要省吃儉用好準備買買買..! :-)

要囉,要囉,
否則點搶到人家銀包內的錢?
不過咁貴買個啞鈴來練頸肌同臂肌,
又真係用心良苦!
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

引用:
原帖由 rcwy 於 2010-1-6 Wed 17:24 發表

要省吃儉用好準備買買買..! :-)
等您既開箱試用報告 !!  

據聞呢枝鏡冇用上新的Hybrid IS防震系統,唔係好明!

引用:
原帖由 米曹 於 2010-1-6 Wed 23:45 發表
據聞呢枝鏡冇用上新的Hybrid IS防震系統,唔係好明!
唔加d專業名詞,點掠到水呀 ~~ 

其實我都有的唔明,雖然我都有枝小白,但呢個range的應用範圍好似有的焗限性,純打雀又差減的,影sport 同影舞台都要企/坐得前的。唯一好用就係戶外影人像-----咪就係咁囉!
唯一無可否認就係呢個range的鏡 (小白、小黑六)知名度極高。奸狼同泥坑友點都想買番枝!

引用:
原帖由 米曹 於 2010-1-7 Thu 20:21 發表
其實我都有的唔明,雖然我都有枝小白,但呢個range的應用範圍好似有的焗限性,純打雀又差減的,影sport 同影舞台都要企/坐得前的。唯一好用就係戶外影人像-----咪就係咁囉!
唯一無可否認就係呢個range的 ...
威水嘛,乜野大三元,白鏡纏身,小黑小白,三支全出,必定威盡一時,就算拎其中一支出黎,唔打得都睇得 !!

引用:
原帖由 rcwy 於 2010-3-6 Sat 20:50 發表
$19,000 個價就令人卻步.

http://www.canon.com.hk/en/Consu ... 66&series_id=41

http://www.canon.com.hk/myConten ... cessories/Telephoto ...
仲貴過LB6....
Nikon - I'm Lovin' it
D5 / D3s / D-200 / F80 / F2 - Photomic

雖然自己都係C記長期用家,不過呢一支真係貴得有點過份,雖然內有一塊瑩石鏡片,但係有幾多人負擔得起,價錢可以買到一部全新5DII,就算分期付款都死得啦!直頭好過去搶,CANON佢就真係豬籠入水,當d用家個個都係富豪,老細級人馬!……
gary_che

引用:
原帖由 gary_che 於 2010-3-9 Tue 01:23 發表
雖然自己都係C記長期用家,不過呢一支真係貴得有點過份,雖然內有一塊瑩石鏡片,但係有幾多人負擔得起,價錢可以買到一部全新5DII,就算分期付款都死得啦!直頭好過去搶,CANON佢就真係豬籠入水,當d用家 ...
當用家是老細?
應該當用家是傻瓜,
或者是肥豬肉,
鐘意就切。

引用:
原帖由 sam 於 2010-1-7 Thu 22:37 發表

威水嘛,乜野大三元,白鏡纏身,小黑小白,三支全出,必定威盡一時,就算拎其中一支出黎,唔打得都睇得 !!
而家黃金咁貴,打條三萬蚊的黃金頸鍊都唔多覺眼,
買呢 look 野掛係頸度,點都搶眼得多啦!

引用:
原帖由 arthur 於 2010-3-9 12:43 PM 發表

而家黃金咁貴,打條三萬蚊的黃金頸鍊都唔多覺眼,
買呢 look 野掛係頸度,點都搶眼得多啦!
十分認同,正所謂,左手伸一伸,貴過你全身,隨時幾萬甚至乎十幾廿萬,不過就要小心隻手!
gary_che

發新話題