發新話題

[Panasonic] Panasonic LX3-試機相

Panasonic LX3-試機相

新鮮熱辣辣
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

咁,即係榮升新機機主啦,恭喜賀喜
以欣賞及感恩的態度,去感悟生命中的祝福

引用:
原帖由 Lydia 於 2008-12-1 Mon 18:48 發表
咁,即係榮升新機機主啦,恭喜賀喜
係呀、主要都係貪方面、隨影隨有、想做就做
其實都考慮咗好耐、G10 or LX3、最終都係 LX3~~~~比較細部、2.0光圈、夠Wide、WB & Marco OK

好呀, 又多一位 LX3 朋友.  Peter 一定不會後悔的.

恭喜呀!! 又有新玩具玩   

引用:
原帖由 放假一條龍 於 2008-12-1 Mon 22:30 發表
好呀, 又多一位 LX3 朋友.  Peter 一定不會後悔的.
龍大大、我真係唔會後悔、玩咗成日、功能及設定和大機差唔多、當然和大機成像質素冇得比
光圈先决、怏門先决、自動ISO調整、包圍曝光、智能對焦、曝光補贘、M mode、P mode、場景模式、自設白平衡、微調白平衡、閃燈同步處理、、、等等、應有盡有
操熟這些功能、對將來處理DSLR大機有好大幫助

引用:
原帖由 petertm 於 2008-12-2 Tue 02:25 發表

龍大大、我真係唔會後悔、玩咗成日、功能及設定和大機差唔多、當然和大機成像質素冇得比
光圈先决、怏門先决、自動ISO調整、包圍曝光、智能對焦、曝光補贘、M mode、P mode、場景模 ...
恭喜peter有新玩具 ~~  
16:9,影風景真係好正架 ....

引用:
原帖由 sam 於 2008-12-2 Tue 11:13 發表

恭喜peter有新玩具 ~~  
16:9,影風景真係好正架 ....
16:9視覺上幾好、真係唔錯

微距功能也是很強的, 又可以接機頂閃燈.

恭喜恭喜!

恭喜皮蛋哥又有新玩具!LX3 暫時響 DC 仔級別,應該
都幾無敵囉!有冇配埋其他花神野?

引用:
原帖由 GTGO 於 2008-12-2 Tue 22:29 發表
恭喜恭喜!
引用:
原帖由 石敢當 於 2008-12-2 Tue 23:32 發表
恭喜皮蛋哥又有新玩具!LX3 暫時響 DC 仔級別,應該
都幾無敵囉!有冇配埋其他花神野?

謝謝 GTGO兄、石師傅、今年有退稅、又唔駛交稅、未洗脚唔抹、今天又大出血、買咗枝 Tamron 28-300 F3.5-6.3

買配件都買到窮......

引用:
原帖由 petertm 於 2008-12-3 Wed 00:22 發表

謝謝 GTGO兄、石師傅、今年有退稅、又唔駛交稅、未洗腳唔抹、今天又大出血、買o左枝 Tamron 28-300 F3.5-6.3
皮蛋哥係咪買左 VC 版本呀?

引用:
原帖由 石敢當 於 2008-12-3 Wed 00:53 發表

皮蛋哥係咪買左 VC 版本呀?

有、四級防震
天涯鏡 for Canon FF 好似無乜選擇

引用:
原帖由 petertm 於 2008-12-3 Wed 01:35 發表

有、四級防震
天涯鏡 for Canon FF 好似無乜選擇
仲有支 Canon 原廠大碌天涯 28-300 白鏡!不過睇過評測,竟然
解像力響某幾個焦段輸左比龍仔!而且兩支鏡頭售價都相差幾遠下!
支龍仔插落 FF 機,去旅行一流!

引用:
原帖由 GTGO 於 2008-12-3 Wed 00:51 發表
買配件都買到窮......
一入豪門深似海

引用:
原帖由 石敢當 於 2008-12-3 Wed 02:00 發表

仲有支 Canon 原廠大碌天涯 28-300 白鏡!不過睇過評測,竟然
解像力響某幾個焦段輸左比龍仔!而且兩支鏡頭售價都相差幾遠下!

http://www.dcfever.com/media/ ...
小弟只有「小白 IS」(EF 70-200mm f/2.8L IS USM)冇 天涯 白鏡 28-300
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

其實,LX2, 同 LX3, 分別為何﹖

引用:
原帖由 Lydia 於 2008-12-3 Wed 18:26 發表
其實,LX2, 同 LX3, 分別為何﹖
我都唔清楚、應差唔多、少少改良、可上網看看

我要回覆20# petertm 的帖子

有機會請peter兄帶埋LX3出來,
我有LX2, 齊齊研究

好呀

引用:
原帖由 石敢當 於 2008-12-3 Wed 02:00 發表

http://www.dcfever.com/media/ ...
下,唔係瓜......輸比龍仔...知唔知邊有report睇?

今天下午小弟也敗了LX3了~
這陷阱~這陷阱~偏我遇上~
http://www.phomon.com/gallery/vicma
http://www.vicmalee.com

引用:
原帖由 addison_image 於 2008-12-20 Sat 00:37 發表

下,唔係瓜......輸比龍仔...知唔知邊有report睇?
雞能鏡,輸.........不是出奇的事,
單單性價比上,輸左九條街啦,有什麼好大驚小怪,
雞能出鏡。祇夾自已的一字頭機.根本當那些三,五,雙位數的出品是,,,,,,,,,,你可以唔用呢個心態,
不過,你可以選擇唔用,
但心態上,總會有人 .......用。
留起我的長髮,讓風的蒼勁能夠駐留;
蓄起我的鬍鬚,讓酒的濃烈可以流淌;

我要回覆23# addison_image 的帖子

只是使用者未有發揮到器材所至!!!!!

發新話題